Wednesday, June 25, 2014

sabar dan kuat

assalamualaikum, lame rasenye x update blog.. memang lame sangat.. huhu, tadi ada kwan private mesej dy kate pdm gmbr dy dlm blog glowinthedark. Eh, blog aku ke tuh?? cari xjumpe pulak gmbr dy dlm ni, sbb aku post gmbr xde la bnyk sgt..tapi xpe lah, terdetik hati nk tgok apa citer la ngan blog aku yg ni.. sbb bukan ramai pon yg follow, sbb aku pon just nk tulis sesaje je dlm ni.. bce komen sorg kawan aku, tetibe beremangat nk update. hurmm thanks kawan.

    Nak cerita kenapa aku tulis tajuk kuat dan sabar tu..eh silap, sabar dan kuat. nak dijadikan cerita. raya tahun lepas. aku balik dari kolej masa puasa, dah nak dekat raya lah masa tuh.. ok, mmg syok jumpe family sume.. lagi 2 hari nak raya diizinkan Allah, mak sakit2 kaki.. jadi abah aku bawak la gi klinik nak check kenapa, dr kata darah tersumbat di saluran darah mak yang halus, jadi kesimpulannya mak aku kene strok. pada ramadhan yang terakhir tu. jadi aku duduk la dengan mak kat hospital. Alhamdulillah aku balik tepat pada masanya kan, kakak2 aku..abang2 aku sume dah ada family, dan aku ada untuk jaga mak..alhamdulillah aku belom kawen lagi..hahaha.. ok, duk kat hospital ngan mak. mandikan mak, suapkan mak makan, air mata aku xleyh menitis depan mak. sebab klu aku xkuat, nanti mak kata aku lemah. aku xsuke org pandang aku lemah. lepas aku suap mak makan sume.. aku ckp kt mak nk gi tandas sakit perut nk berak, haha.. masuk tandas aku nanges giler2. aku ad cerita kat sorang kawan aku ni, waaa, dy sgt memberi semangat. aku keluar lepas dah hilang sume bekas2 nanges tadi. tidur kat spital yang sejuk giler sampai demam2.. tempat VIP ok ada tv sume.. tapi aku tidur kat lantai je la..

    tahun tu aku raya kat rumah dengan abg2 aku n kakak2 ipar aku.. first time, huhu banyak bende kena sabar kan.. pakcik2 aku datang rumah, sume nasihatkan aku.. yang penting sabar dot, ok buat aku nak nanges.. tapi aku xnangis la mmg x la nak nanges depan dyorg.. sbb ku kene kuat. mungkin ni ujian Allah untuk aku kan.. dan aku kene rapat lagi dengan mak.. sebab aku mmg xrapat sgt ngn abah n mak, ye lah aku susah nk share masalah aku ngan dyorg.. entah aku pon xtahu kenapa.. jadi Allah bagi aku jalannya mcm ni kot..

     Sekarang dah masuk Ramadhan yang baru.. n its remind me most. aku sentiasa doakan supaya mak sehat seperti biasa, sebab aku rindu masakan mak.. rindu bersin mak waktu masak sambal.. hahaha.. xpe dot, ada hikmahnya.. yang penting sabar dan kuat.. sebab terlalu bizi n melayan perasaan tu yang xsempat update blog rue.. alhamdulillah still ingat paswed. sekarang mak beransur sihat. doakan ek.. supaya mak sihat nak sambut Ramadhan n Syawal..

                                     nukilan penuh kekuatan
                                    Namorudottydongsaeng

No comments:

Post a Comment