Wednesday, June 25, 2014

AKU & DIA

malam ni aku nak update cerita pendek. sekadar renungan aku, kamu dan dia.  Manusia mmg fitrah untuk sayang dan disayangi. termasuk aku, sebab aku bukan binatang hehe.. saje lah aku nak cerita kisah aku kat sini kalau korang sudi baca alhamdulillah, klu x xpe.. it's okay..
 dulu waktu sekolah menengah, dlm ting 4 aku ada kenal dgn seorang budak sekolah rendah yang hensem. hahaha budak2 mmg r comel kan. waktu tu dy darjah 4. disebabkan kecomelan dy, aku slalu la belanja dy mkn, blnje aiskrim, ok blnje kengkawan dy jugak. birthday dy bg dy hadiah, dy ni budak nasyid, klu dh nasyid ofkos la sore sedap.. dan aku pon suke dgr dy nasyid.




 Waktu aku form 5 aku dh xjumpe dy sbb dh pindh klas. klas dulu mmg slalu jupe dy dh f5, xjpe lgsung. dan aku pon rse xbpe nk kesah la kan.. hahahaha.. smpi lah aku khassah dan pindah k klntn. kitorg lost cntct bgitu sje. smpi la aku jupe fb dy, haha aku add tp xtegur. sehinggalah 5 tahun berlalu.. aku try tnye dy ingat aku lg x?.. dlm seminggu gk r, bru dy balas, dy kate dy ingat.. xleyh lupe punye.. hahaha.. dipendekkan cerita.

 skg dy form 4.. ok dah besar, he just being my good friend, yg fhm aku, yg slalu bg semangat kt aku bile aku sedih.  dan satu hari, Allah letakkan sesuatu dlm haty aku iaitu sebuah keinsafan.. memang aku rase bnde ni x salah, tp sebenarnya salah. kdg2 ianya menjadi sesuatu yg sia2.. dulu, waktu aku first time nk jumpe dy masa dy dh besar ni, takut sangat.. tapi lame2 mcm dh biasa haha kn bahaya tu.. mmg la, dy budak lagi.. tp dah besar kot. so, aku ambil kputusan untuk stop. sbb aku xnk ganggu proses pembelajaran dy, tarbiyah dy.. rase bersalah, klu sbb aku dy xdpt terima tarbiyah dgn baik.

kadang2 aku dh rse aku ni baik, tp sebenarnya syaitan yg bg nmpk semua bnde dosa tu baik. alhamdulillah Allah bg sedar pd aku.. entah, klu korg rse bnde ni remeh bg korg.. xpe, sebab aku anggap bnde ni besar bg aku, dia..adik angkat aku perlu jd syabab yg musleh. dan aku xnk rosakkan tarbiyah yg sedang berjalan di dalam dirinya..

 Aku revealed keburukan aku kat sini ke korang rase?.. aku just nk kongsi ap yang aku rase.. sebab aku sayang dy,dan aku xnk hancurkan tarbiyah dlm diri dia..


coretan aku & dia
Namorudottydongsaeng

No comments:

Post a Comment